Заједно и безбедно кроз детињство

You are currently viewing Заједно и безбедно кроз детињство
  • Post category:Вести

Полицијска управа Ниш  у оквиру пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“, организовала је дружење у Ражњу са малишанима свих узраста који су се, уз игру и разговор са полицијским службеницима упознали са полицијском професијом, али и са основама безбедности. Учествовала су деца Предшколске установе „Лептирићи“, ученици основних школа као и остала деца и грађанство наше општине.

Пројекат „Заједно и безбедно кроз детињство“ представља још један корак у циљу унапређења безбедности деце. Циљ је да се најмлађој популацији укаже и развија свест о томе колико је безбедност важна и колико је важно да имају поверење у полицију која је стуб безбедности нашег друштва.

Током дружења  са припадницима криминалистичке и полиције опште надлежности, Специјалне антитерористичке јединице, саобраћајцима и ватрогасцима, као и припадницима Жандармерије, деца су учила како да препознају насиље, коме да се обрате и заштите. Такође, великом броју малишана који је  дан провео са полицајцима, показано је како да на време препознају различите видове дискриминације и информишу о начинима помоћи. Припадници саобраћајне полиције показали су ђацима како да буду безбедни у саобраћају, док су их ватрогасци упознали са својим радом и научили вештинама безбедног понашања у ванредним ситуацијама. Посебно задовољство код деце изазвао је Zip-line. За децу је организована и позоришна представа.