Награда на конкурсу „Дан здраве хране“

You are currently viewing Награда на конкурсу „Дан здраве хране“
  • Post category:Вести

Организација за храну и пољопривреду (FAO) обележава сваке године 16. октобар – Светски дан хране, дан када је ова организација и основана 1945. године. У Србији се 16. октобар – Светски дан хране обележава од 2001. године уз подршку Министарства здравља Републике Србије. Ове године, Светски дан хране, 16. oктобар, обележава се под слоганом: „Правилна исхрана – доступна и приступачна свима. За свет без глади” са фокусом на смањење броја гладних у свету.

Светски дан хране представља прилику да се укаже не само на значај правилне исхране, већ и да се интензивирају активности на постизању циља одрживог развоја – смањење глади у свету.

Наша установа прикључује се овим активностима тако што сваке године у исто време организује креативне радионице и изложбе на нивоу вртића и локалне заједнице али и шире, учешћем на конкурсима које организују институције попут Института за јавно здравље Ниш.

Ове године Неда Петковић, васпитаник припремне предшколске групе у Ражњу коју воде васпитачице Љиљана Пекић и Гордана Живадиновић освојила је награду за ликовни рад на овом конкурсу.

Представници Института за јавно здравље уручили су награде деци у вртићу „Петар Пан“ у Нишу где је одржан пригодан програм и изложба здраве хране.

Неди све честитке и да ово буде само почетак награда, успеха и признања!