Градимо заједништво и сарадњу-посета Предшколској установи „Лане“ Алексинац

You are currently viewing Градимо заједништво и сарадњу-посета Предшколској установи „Лане“ Алексинац
  • Post category:Вести
Дана 27.03.2024. године директор установе Марија Анђелковић и стручни сарадник-педагог Милена Марковић присуствовале су хоризонталној размени  у Предшколској установи „Лане“ у Алексинцу.  Директорка ове установе Виолета Поповић окупила је колеге/сараднике из предшколских установа у окружењу и поделила са њима искуства ове установе у примени Основа програма Године узлета. Присуствовали су директори и стручни сарадници из Ниша, Ражња, Сврљига, Дољевца, Гаџиног Хана и Мерошине.
Обзиром да је ова установа прва ушла у нову програмску концепцију и да је најдуже примењује, иницирали су ово повезивање и преузели задатак да са колегама поделе своја искуства и праксу, представе докле су стигли на овом путу, искажу своје највеће изазове и начине на које су их превазилазили.
Састанак је одржан у објекту Предшколске установе „Лане“ у Мишићевој улици, који је био језгро промене током увођења Основа програма Године узлета. Гости су за почетак имали прилику да виде презентацију коју су представиле директор и стручни сарадник-психолог Валентина Петровић. Након тога уследио је обилазак  целог вртића и представљање радних простора. По завршетку обиласка и детаљних информација уследила је заједничка дискусија (васпитачи установе, стручни сарадници и директори). Гости су изнели своје увиде о просторима које су видели, упоређивали их са својом праксом, предлагали и коментарисали.
Циљ овог састанка био је, пре свега, да покрене праксу сусретања, сарадње и размене са установама које су  у непосредном окружењу. Сви учесници понели су позитивне утиске, уз јединствени став да сви имају користи од овог повезивања и да је јако важно да једни другима будемо ослонац и подршка у развијању квалитетне праксе.
Милена Марковић,
стручни сарадник-педагог