Први круг обуке за примену нових Основа програма

You are currently viewing Први круг обуке за примену нових Основа програма
  • Post category:Вести

 

У организацији Министарства просвете,науке и технолошког развоја, Института за педагогију и андрагогију Филозофског факултета у Београду и уз фонансијску подршку УНИЦЕФ-а, организована је обука за примену нових Основа програма предшколског васпитања и образовања-Године узлета за све васпитаче, медицинске сестре-васпитаче, стручног сарадника и директора наше установе.

Први блок обуке  реализован је кроз непосредну обуку  у хотелу “Тами“ у Нишу са тренерима Драганом Тицом (психологом) и Милошем Васиљевићем (професором методике ликовног васпитања). Други део ове обуке биће реализован крајем марта док ће трећи блок обуке бити одржан онлајн путем.

Основе програма промовишу програме који настају кроз заједничко учествовање,у простору који је инспиративан за дете и где оно може слободно да истражује, да се игра , да промишља, сарађује са другима и упознаје свет око себе. Кроз ове обуке практичари су имали прилику да разматрају постојећу праксу и како да ту праксу ускладе са са полазиштима новог програмског документа-Године узлета.