Дечја недеља у ПУ „Лептирићи“ 05.10.-11.10.2020.

You are currently viewing Дечја недеља у ПУ „Лептирићи“ 05.10.-11.10.2020.
  • Post category:Вести

Под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“ наша установа обележила је Дечју недељу од 05.10. до 11.10.2020.године.  У припреми и реализацији активности током Дечје недеље учествовали су сви васпитачи, деца, стручни сарадник-педагог и запослени у ПУ „Лептирићи“ Ражањ.

Први дан Дечје недеље – 05.10. протекао је у разговору о дечјим правима, као и обавезама које деца имају. Старија деца учила су песмицу „Имам право“ . Поједине групе водиле су разговор о различитости међу људима и децом. Највећи осврт био је на децу и људе са посебним потребама.

Други дан – 06.10. протекао је у знаку израде групних паноа на теме:

  1. Шта ме чини срећним“ (деца су давала изјаве на ову тему а онда осликавали своје жеље и потребе. Од њихових радова направљен је групни пано који је изложен у холу вртића).
  2. „Ове руке путују да се са вама рукују“ (деца су осликавала темперним бојама своје шаке, отискивали их на папиру и израдила групни пано на ову тему. Ови панои су изложени у  ходницима вртића

Трећи дан Дечје недеље – 07.10. деца су израђивала сопствене маске од разних материјала (картона, самолепљивог папира, глитера, шљокица, воштаних боја и лишћа)

Четврти дан – 08.10. Деца су на нивоу група израђивала маске од лишћа и имали „Јесењу радионицу“ – израду јесењих украса, украса од лишћа, маске од лишћа, превозно средство камион – кутак за осамљивање.

Пети дан – 09.10. протекао је у знаку традиционалног „Маскенбала“. Обзиром да ове године нисмо били у могућности да организујемо маскенбал на традиционални начин, деца су имала маскенбал у својим радним собама, са маскама које су сами израдили. У оквиру собе организован је „дефиле“ и журка уз музику и плес.