Дечја недеља (02.10.-08.10.2023.год.)

You are currently viewing Дечја недеља (02.10.-08.10.2023.год.)
  • Post category:Вести

Под слоганом „Велико срце деце Србије“ од 2.10. до 8.10.2023.године обележена је још једна Дечја недељa у Предшколској установи „Лептирићи“. Васпитачи су са децом кроз разне активности обележили недељу у којој се скреће пажња јавности на децу и младе, на потребе деце у породици, друштву и самој заједници, на право деце да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за њихов развој и остварење њихових потенцијала.

Дечја недељу нашој установи обележена је мноштвом активности. Да и ова Дечја недеља протекне успешно и разнолико помогли су нам сарадници из наше локалне заједнице (Црвени крст, Осовне школе, представници локалне самоуправе, Туристичка организација општине Ражањ, Дом културе Ражањ.)

Први дан Дечје недеље обележио је упознавање деце у свим васпитним групама са дечјим правима и самим значајем одржавања Дечје недеље. Тај дан био је предвиђен и за обилазак васпитних група на терену и поделу поклона од стране представника локалне самоуправе и Туристичке организације општине Ражањ.

Други дан Дечје недеље у свим васпитним групама одржана је изложба ликовних дечјих радова.

Трећи дан Дечје недеље означен је као „Спортски дан“ са циљем промоције здравог начина живота и значаја физичких активности за свеукупан физички и духовни развој. Истог дана представници локалне самоуправе и Туристичке организације општине Ражањ посетиле су централну установу у Ражњу и уз дружење са децом поделиле поклоне.

Четврти дан наши предшколци имали суприлику да погледају представу „Заљубљени витез“ у организацији локалне самоуправе општине Ражањ. Истог дана деца припремне предшколске групе учествовала су у кросу „Трка за срећније детињство“ у организацији Црвеног крста општине Ражањ.

Пети дан Дечје недеље традиционално је резервисан за одржавање Маскенбала у нашој установи. Деца су шетала од наше установе до Градског трга у Ражњу, где је одржана приредба за родитеље и све заинтересоване посетиоце.