Састанак са представницима Министарства просвете на почетку радне 2024/25.године – Ниш

You are currently viewing Састанак са представницима Министарства просвете на почетку радне 2024/25.године – Ниш
  • Post category:Вести

Дана 29.08.2024.године одржан је регионални састанак у Нишу, на предлог Министарства просвете, науке и технолошког развоја.  Главне теме биле су почетак нове радне године и актуелности у предшколском васпитању и образовању. Циљ овог састанка био је упознавање са законским изменама и размена искустава и предлога како додатно унапредити услове у предшколским установама.

Помоћник министра за предшколско образовање, др Милан Пашић, истакао је да су унапређење безбедности деце и запослених, стручни изазови, усавршавање и развој професионалних компетенција од кључног значаја за предшколски систем. Посебан акценат стављен је на разматрање могућности за побољшање безбедности и радног окружења у вртићима.

Просветни саветници, Нена Радовановић из Школске управе Ниш и Марина Илић из Лесковца, присутнима су представиле спољашње вредновање рада предшколских установа и активности усмерене на унапређење квалитета рада.

Састанку су присуствовали и градоначелник Ниша, Драгослав Павловић, начелник Школске управе Ниш Предраг Нешовић, као и директори, стручни сарадници и секретари предшколских установа из региона који обухвата Школску управу Ниш, Зајечар, Лесковац и Крушевац, чиме је додатно наглашен значај регионалне сарадње у циљу унапређења предшколског образовања у Србији.

Испред Предшколске установе „Лептирићи“ Ражањ састанку су присуствовале: Марија Анђелковић-директор, Гордана Рашић-шеф рачуноводства и Милена Марковић-педагог.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      фото:ЈПУ Пчелица