Предлог активности за период 06.04.-10.04.2020

 

  1. „На ливади зеленој“ – од домаћег пластелина

Домаћи пластелин можете направити на више начина. Најлакши начин:

у посуду ставите једну шољу брашна и једну шољицу соли, толико додајте и топле воде, све то месите док не добијете глатку смесу попут пластелина, не превише тврду. Уколико имате прехрамбену боју убаците плаву, жуту и црвену.

Од куглица направљених у плавој, жутој и црвеној бојици обликујте цветиће и листиће и ређајте по папиру или картона. За време активности, препоручена композиција за слушање је „Пролећно коло“.

https://www.youtube.com/watch?v=pVlkatzrobE

  1. Позориште сенки „Пролећна ливада“ – гледајте са децом и разговарајте о томе

https://www.youtube.com/watch?v=UxZhKPRQylE

  1. „Спајање чарапа“

Када дође време да прострете веш или када скупљате веш са жице дајте детету задатак да споји чарапе у парове. Наравно, ово можете и  наменски урадити са чистим чарапама. Једноставно, раздвојите их и ставите у неки лаворчић или корпицу. Дете проналази пар чарапа и спаја их у лоптицу. Ова активност је одлична за развој визуелне перцепције, фине моторике али и за развијање  личне одговорности.

  1. „Корпе за кошарку“

Пронађите 2 корпе или кофе и узмите исте оне чарапе које је дете спојило у претходном задатку. Направите лоптице од чарапа уколико дете није успело. Направите мање растојање између 2 корпе и ставите све чарапе у једну корпу. Нека дете покуша да убаци све чарапе у другу корпу.

– физичке активности: свакодневно радите вежбе за развој

Предлог: „Причам ти причу“ https://www.youtube.com/watch?v=uCV3LYQbYd8&list=PL-hCJXJphuSsW-k_KOrN7BU0bK-XZcqmm&index=3