Обавештење у вези е-уписа

Обавештавамо заинтересоване родитеље/старатеље да почев од 1.априла, текуће године имају могућност пријаве деце за упис у предшколску установу путем сајта Е-управе.

Услуга еВртић представља електронску пријаву и осмишљена је да олакша родитељу упис детета у предшколску установу. Преко ње родитељ може да упише дете у вртић без достављања додатне документације.

Све што је потребно да урадите је да кликнете  на линк, попуните  пријаву на порталу еУправа  и ваше дете ће аутоматски бити регистровано у изабрану предшколску установу –  ПУ Лептирићи Ражањ

Електронско подношење пријаве се врши једноставним попуњавањем online обрасца, а прилагање извода из матичне књиге рођених, пребивалишта и слично, није потребно јер се подацима приступа аутоматски.

За децу самохраних родитеља, децу жртава насиља у породици, децу са сметњама у психофизичком развоју, децу из породица које користе неки облик социјалне заштите, и др. предшколска установа је у могућности да прихвати пријаву електронским путем, али је потребно је да родитељи поднесу релевантну документацију лично у предшколску установу, којом доказује наведени статус. Обзиром да је у току ванредно стање родитељи дату документацију могу слати на маил:   leptirici@mts.rs

Пријава електронским путем за родитеље који нису држављани Републике Србије биће омогућена услугом еВртић – родитељ странац.

Родитељима који нису у могућности да електронски пријаве дете за упис биће омогућено да, након завршетка ванредног стања, то учине у просторијама  Предшколске установе „Лептирићи“ Ражањ, o чему ће бити накнадно обавештени. О  свим детаљима уписа / процедури и потребној документацији/ родитељи ће бити благовремено информисани преко сајта Установе  https://www.puleptirici.rs  i facebok странице Predškolska ustanova „Leptirići“ Ražanj.

Конкурс за упис у ПУ „Лептирићи“ Ражањ, врши се током целе године на Порталу е-Управа, преко услуге е-Вртић.

За детаљније информације може се информисати путем линка https://euprava.gov.rs/vrtic

Додатне информације: Тел.037/3841-354 и 037/3841354  или на мејл  leptirici@mts.rs